Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 26. november 2015

Knižný tip: Love Style Life od Garance Doré

Stránka Garance Doré patrí k elite módnych blogov. Bolo len otázkou času, kedy tejto vtipnej a charizmatickej Francúzske výjde aj kniha.

Knižný tip: Love Style Life od Garance Doré

26.11.2015

Stránka Garance Doré patrí k elite módnych blogov. Bolo len otázkou času, kedy tejto vtipnej a charizmatickej Francúzske výjde aj kniha. Love Style Life je v predaji od konca októbra a v rámci svojej prvej book tour sa Garance zastavila aj v kanadskom Toronte. Nechýbala tam naša korešpondentka spoza veľkej mláky, Barborka Dudinská.

7a

Napriek hustému dažďu na ňu v nádhernom butiku odevnej značky Club Monaco čakal dav žien, ktoré si bez každodennej návštevy jej blogu nevedia predstaviť deň. Garance strávila v rozhovore s každým niekoľko minút, pričom k dispozícii bolo nielen profesionálne svetlo, ale aj asistenka, ktorá každého s Garance ochotne odfotila. Podávali sa miešané drinky a pri odchode dostal každý kytičku čerstvých kvetov.

8

Celé to bolo veľmi milé a osobité, jeden mal pocit, že nie je na podpisovke, ale na super šík babskej jazde. A presne taká je aj kniha Love Style Life, na ktorej pracovala päť rokov. Z časti memoár, z časti sprievodca osobným štýlom, z časti intímny pohľad do súkromného života je obohatený jej streetstylovými fotografiami a ilustráciami. Garance sa venuje témam, ktoré sú všeobecne obľúbené, ako móda, krása, elegancia, veci, ktoré by nemali chýbať v žiadnom ženskom šatníku, ako si nájsť štýl, ktorý by vyhovoval vašej osobnosti, či ako vyzerať dobre na fotografiách. Štýl písania zachovala rovnaký ako na blogu, veci zbytočne neprikrášľovala a kým pri niektorých pasážach som takmer nedýchala (napr.: keď opisovala svoj rozchod so Scottom Schumanom z The Sartorialist a čomu predchádzalo), pri iných som sa samovoľne usmievala od ucha k uchu.
Publikácia tiež ponúka zaujímavé rozhovory so ženami, ktoré ju inšpirujú. Medzi nimi herečka Drew Barrymore, módna návrhárka Diane Von Furstenberg či šéfredaktorka francúzskeho Vogue, Emmanuelle Alt.

1

2

3

5

4

Knihu vydal Penguin Random House, u ktorého si môžete nájsť aj jej predajcov.

PS: Exkluzívny rozhovor s Garance Doré o jej novej knihe Love Style Life si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Top Fashion.

6

Objednať

text a foto: Barbora Dudinská


    6359

    Súvisiace články