Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 22. december 2017

Najčastejšie chyby pri zariaďovaní

Každý túži po svojom vysnívanom domove, no v skutočnosti to nie je vôbec jednoduchá úloha. Ktoré sú však najčastejšie chyby, ktoré pri zariaďovaní robíme?

Najčastejšie chyby pri zariaďovaní

Každý túži po svojom vysnívanom domove, no v skutočnosti to nie je vôbec jednoduchá úloha. Ktoré sú však najčastejšie chyby, ktoré pri zariaďovaní robíme?

1. Nesprávne proporcie

Túto chybu si najčastejšie uvedomíme až pri sťahovaní, či už do menšieho alebo väčšieho. Avšak nábytok hromadíme v priebehu rokov a postupne zabúdame na proprocie, s ktorými sme začali.

2. "Umenie" z obchodu

Aj laické oko dokáže rozoznať "lacné" umenie od toho skutočného. Vyhnite sa preto nákupu zbytočných obrazov, sošiek a iných dekorácií, ktoré síce pripomínajú umenie, no v skutočnosti sú to gýčové napodobeniny.

3. Lacné osvetlenie

Lampy a svietidlá sú považované za šperk interiérov. Preto by ste si na ich výbere mali dať záležať. A keď bývate v prenajatom byte, nebojte sa výmeny, prípadného doplnenia stojatých lámp, ktoré dokážu okamžite premeniť celý priestor.

4. Malé koberce

Nesprávny rozmer kobera takisto patrí k tým najčastejším chybám. Ak si vyberiete koberec, ktorý napríklad nedokáže pokryť celú plochu sedačky, okamžite vytvárate dojem, že ste si jednoducho nemohli dovoliť väčší. Takiso by ste sa mali sústrediť aj na to, aby sa koberec aspoň jemne dotkol každého kusu nábytku, vďaka čomu izbu prepojíte. 

5. Preplnená sedačka

Sedačka je ten kus nábytku, ktorý okamžite dokáže pozdvihnúť celý interiér. Oplatí sa do nej pre to investovať. Ak takúto sedačku doma máte, nezapĺňajte ju zbytočnými vankúšmi, dekami a inými doplnkami, ktoré jej cenu automaticky znižujú. 

6. Priveľa doplnkov

Pri zariaďovaní sa riaďte heslom- menej je viac. Nielenže vďaka tomu vytvoríte svojmu domovu charakter, vyhnete sa chaoticky pôsobiacemu interiéru. Ak však máte radi doplnky, sústreďte ich na jedno miesto- komodu, skrinku či konferenčný stolík, kde vytvoria príjemné zátišie. 

7. Rôzne vešiaky

Šatník síce nie je prvá miestnosť, ktorú vaša návšteva navštívi, avšak pre svoj vnútorný pokoj by ste ho mali udržiavať organizovaný. Na chaose mu napríklad pridávajú aj odlišné vešiaky. Preto si vešiaky z čiastiarní či obchodov nenechávajte a radšej priavidelne dopĺňate rovaký typ vešiaku.

    1746

    Súvisiace články