Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 14. september 2016

Hotel du Petit Moulin: Hotel dýchajúci módou

Keď sa spojí móda a interiérový dizajn, vo väčšine prípadov čakáme, že to dopadne dobre. V tomto prípade však ide o nevšedný, výnimočný dizajn s umeleckou dušou.

Hotel du Petit Moulin: Hotel dýchajúci módou

Keď sa spojí móda a interiérový dizajn, vo väčšine prípadov čakáme, že to dopadne dobre. V tomto prípade však ide o nevšedný, výnimočný dizajn s umeleckou dušou. Taký je Hotel du Petit Moulin, ktorého interiéry exkluzívne navrhol módny návrhár Christian Lacroix.

Budova, v ktorej sa hotel nachádza bola pôvodne prvá parížska pekáreň. Historické prvky boli zachované, fasádu hotela lemujú dodnes a tak spomínajú na „Boulangerie", kde sa po francúzsku bagetu pravidelne zastavil aj Victor Hugo. Lokalita hotela nie je o nič horšia. Hotel du Petit Moulin sa totiž nachádza v časti Haut Marais, ktorá je charakteristická svojím spájaním tradičného s moderným. V posledných rokoch sa práve táto štvrť stala útočiskom módnych nadšencov, ktorí hľadajú štýlové parížske butiky. Preto v jej zákutiach a skrytých uličkách objavíte nejeden poklad.

Atmosféra časti Paríža, v ktorej je hotel zasadený, je presne taká istá, ako atmosféra samotného hotela. Spájanie rôznych prvkov, starých a nových elementov vytvára naozaj jedinečný dizajn v každom kúte hotela. Celkový dizajn má výrazný umelecký podtón, no pritom z neho cítiť luxus. Hotel du Petit Moulin je ideálnym miestom na štýlový úkryt pred vonkajším svetom.

Dizajnové kúsky sú tu zamiešané medzi vintage doplnkami a všeobecne interiér pôsobí eklekticky, ale veľmi príjemne a útulne. Každá zo 17 izieb a suít je úplne odlišná, či už výberom látok, farieb alebo celkovou dispozíciou. Lacroix v nich využil prvky zo 60.rokov, taft, ale aj barokové elementy či starodávne trámy.

Hotel ponúka hosťom netradičné, ale zároveň luxuné ubytovanie v Paríži, čím vytvára unikátny zážitok.

Foto: archív hotela

    1048

    Súvisiace články