Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 25. máj 2017

Cestujete na dovolenku? Prezradíme vám, čo je dnes nutnosťou na cestách do zahraničia

Letná dovolenka sa nezadržateľne blíži. Každý jeden z nás by sa chcel najradšej vybrať k moru, pretože nás Slovákov najviac láka exotika, ktorú u nás doma nemáme.

Cestujete na dovolenku? Prezradíme vám, čo je dnes nutnosťou na cestách do zahraničia

Letná dovolenka sa nezadržateľne blíži. Každý jeden z nás by sa chcel najradšej vybrať k moru, pretože nás Slovákov najviac láka exotika, ktorú u nás doma nemáme. V týchto krajinách je však exotické aj jedlo a niekedy aj konkrétni obyvatelia. Aby ste sa na tieto veci mohli lepšie pripraviť, prečítajte si naše rady.

Urobte si plán

Nech je dôvodom na výber last minute dovolenky čokoľvek, k dispozícii máte veľké množstvo destinácií. Základom by malo byť dobré vybavenie na dlhú cestu, ktorá vás pri dovolenke v zahraničí určite čaká. Možno sa smejete z dlhých zoznamov, ktoré často vidíme v nejednom filme, ale pokiaľ sa nemôžete na 100 % spoľahnúť na kapacitu vlastnej pamäte, určite si ho urobte aj vy. Napíšte si všetko dôležité na jeden papier a postupným ukladaním vecí do tašky, môžete zoznam zmenšovať vyčiarknutím konkrétnej veci. Robte to aj niekoľko týždňov dopredu.

 

Pripravte sa na let

Vzdialenosť medzi dovolenkovou destináciou a našou krajinou je veľká, preto sa musíte pripraviť na let lietadlom. Nie je to nič katastrofické, niekoľko 1000 ľudí sa takto denne prepravuje. Nezabudnite na to, že kontrolou na letisku prechádza aj vaša kozmetika. Pokiaľ ju pri sebe nutne potrebujete, pozrite si letiskový poriadok. Niekedy si ju môžete zakúpiť v momente, ako prejdete scenerom, v obchodoch na letisku.

Pri lete nesmiete zabudnúť ani na pohyb, pri tom dlhšom to platí dvojnásobne. Nehanbite sa vystúpiť na uličku a natiahnuť si aspoň nohy. Alebo to urobte ihneď po pristátí na letisku.

 

Nezabudnite na svoj tráviaci trakt

Vplývať na vás môže čokoľvek a ani si to nemusíte uvedomovať. V momente, ako prichádza nečakaná situácia, človek začína byť neistý a podlieha panike a stresu. V konečnom dôsledku to bude vplývať na váš tráviaci trakt. V takejto situácii, ktorou môže byť zlý pocit z lietania, si pred ním zaobstarajte zaujímavú knihu, alebo si priamo z internetu vytlačte obľúbený román. Potrebujete k tomu vždy plné náplne do tlačiarne a pripojenie k internetu.

Môžete si stiahnuť meditačnú aplikáciu do vášho smartfónu a so slúchadlami budete dokonale odolávať stresu a všetkým nepríjemným situáciám na akomkoľvek mieste.

    1334

    Súvisiace články