Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 10. september 2017

7 prírodných spaľovačov

Aj keď je už leto za nami, neznamená to, že by sme si nemali udržiavať nielen fit figúru, ale aj zdravé telo. Pomôžte si k tomu prirodzeným spôsobom vďaka týmto potravinám.

7 prírodných spaľovačov

Aj keď je už leto za nami, neznamená to, že by sme si nemali udržiavať nielen fit figúru, ale aj zdravé telo. Pomôžte si k tomu prirodzeným spôsobom vďaka týmto potravinám.

Avokádo

Mono-saturovaný tuk, ktorý je obsiahnutý v avokáde, spúšťa vyplavovanie hormónov, ktoré bojujú proti tukovým bunkám a zároveň zvyšujú energiu. Takisto obsahujú typ cukru, ktorý oslabuje inzulínovú reakciu v tele, zvyšuje absorpciu kalcia, čo sú takisto dva kľúčové elementy pri spaľovaní. Ak vám to nestačí, tak sa môžete tešiť aj z vysokého podielu antioxidantov a vitamínov.

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty a výživné látky. Obsahuje len málo kofeínu, no pritom vás povzbudí. Zvyšuje funkciu mozgu, potláča návaly hladu a zlepšuje náladu, čo z neho robí ideálneho spoločníka na každý deň. Redukuje tiež voľné radikály a znižuje tým riziko vzniku rakoviny.

Vajcia

Omega 3 mastné kyseliny znižujú inzulínovú senzitivitu a tým zabraňujú ukladaniu tuku v oblasti brucha. Sú plné proteínov, aminokyselín a zdravého tuku, čo predchádza zápalom.

Ghee

Prepustené maslo (alebo ghee) je na vrchole rebríčka zdravých potravín. Je zbavený bielkoviny, vďaka čomu sa nepripeká, no má aj ďalšie benefit. Obsahuje množstvo vitamínov, najmä A, D, E a K, ale aj kyselinu linoleovú a omega 6 mastné kyseliny, čím zlepšuje štruktúru tkanív.

Grapefruit

Šťava z grapefruit pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru, redukuje inzulínovú reakciu a tým udržiava váš apetít na uzde. Vďaka nemu bude tiež vaše telo dlhšie tráviť, čo znamená, že sa budete dlhšie cítiť sýti. Pokojne si teda doprajte jeden grapefruit pred jedlom aj každý deň.

Klíčky

Alkalická diéta pomáha telo detoxikovať a spaľovať tuk. Pridajte teda k svojej listovej zelenine aj za hrsť klíčkov, ktoré sú nielen bohatým zdrojom vitamínov A, B, C a E, ale obsahujú aj minerály ako kalcium, železo či draslík. Mungo klíčky neobsahujú tuk a pomáhajú naštartovať metabolizmus.

Sladké zemiaky

Aj keď sa výživovou hodnotou od tých klasických zemiakov nelíšia, majú iné benefit v podobe vitamínov a minerálov. Sú tak prirodzeným protizápalovým liekom. Nízky glykemický index sa postará o dlhšie zasýtenie.

    1485

    Súvisiace články