Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 17. november 2017

Mapa tváre: Cesta za dokonalou pleťou

Určite ste už počuli pojem „mapa tváre,“ včínskej medicíne totiž patrí kzákladným diagnostickým nástrojom. Podľa nej dokážete prísť na koreň zdravotným problémom azbaviť sa nedokonalostí.

Mapa tváre: Cesta za dokonalou pleťou

Určite ste už počuli pojem „mapa tváre,“ v čínskej medicíne totiž patrí k základným diagnostickým nástrojom. Podľa nej dokážete prísť na koreň zdravotným problémom a zbaviť sa nedokonalostí. Pozrite sa s nami, čo je príčinou občasných vyrážok, ktoré sa pravidelne objavujú v rovnakých zónach. 

1. Čelo
Pokiaľ je vašou kritickou zónou práve čelo, je dosť pravdepodobné, že ide o odkaz žĺčnika a pečene. Skúste sa na istú dobu vzdať nezdravého jedla a fast-foodu.

2. Medzi obočím
Nedokonalosti medzi obočím naznačujú, že by ste mali ubrať z fajčenia a príjmu alkoholu. Takisto môže byť vaša strava príliš bohatá na tuky.

3. Nos
Nos je prepojený s funkciou pľúc srdca. Ak sa teda zvyknete vyhadzovať najmä v tejto zóne, mali by ste poľaviť v konzumácii pálivých jedál a soli. Takisto môže ísť o nedostatok vitamínov B.

4. Ľavé líce
Čínska medicína v tomto prípade odporúča konzumovať jedlá, ktoré nazýva chladivými. Medzi tie patrí napríklad melón či uhorka.

5. Pravé líce
Nedokonalosti na pravom líci sú odrazom nadmerného príjmu cukru. Skúste konzumovať menej rafinovaného a viac prírodného.

6. Okolo úst
Nesprávna strava je príčinou nedokonalostí v okolí úst. Mali by ste do stravy zaradiť viac vlákniny, zeleniny a naopak ubrať z vyprážaných jedál.

7. Brada
Hormonálne zmeny majú a svedomí nedokonalú pleť na brade. Stres a s ním súvisiaci nedostatok vitamínu D môže byť príčinou.

    1439

    Súvisiace články