Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 30. august 2014

Štyri jesenné kampane - štyri tváre Edie Campbell

Britská modelka Edie Campbell, ktorá svojho času (pri fotení módnej story v punkovom štýle pre americký Vogue) vymenila svoje dlhé gaštanové vlasy za excentrický havraní účes „na Jágra‟ a ktorá otvárala rozlúčkovú prehliadku Marca Jacobsa pre Louis Vuitton takmer nahá, patrí v súčasnosti medzi najžiadanejšie tváre módnej scény. Nie je to však iba vďaka zmieneným „úletom‟.

Štyri jesenné kampane - štyri tváre Edie Campbell

30.8.2014

Britská modelka Edie Campbell, ktorá svojho času (pri fotení módnej story v punkovom štýle pre americký Vogue) vymenila svoje dlhé gaštanové vlasy za excentrický havraní účes „na Jágra‟ a ktorá otvárala rozlúčkovú prehliadku Marca Jacobsa pre Louis Vuitton takmer nahá, patrí v súčasnosti medzi najžiadanejšie tváre módnej scény. Nie je to však iba vďaka zmieneným „úletom‟. Fotografi, stylisti a poprední módni tvorcovia ju zbožňujú najmä pre jej osobitosť a neuveriteľnú premenlivosť. Svedčia o tom aj aktuálne kampane, ktoré otvárajú prichádzajúcu jesennú a zimnú sezónu.

Lanvin
Iba málokomu sa podarí taký kúsok ako Edie Campbell v prípade kampane pre módny dom Lanvin. Nielenže sa tvárou preslávenej značky nestáva prvýkrát, ale pred objektívom fotografa Tima Walkera tentoraz nepózuje sama, ale rovno s niekoľkými členmi svojej rodiny. Cieľom kampane bolo vytvoriť modernú a nenútenú reinterpretáciu rodinného motívu, ktorý ukrýva aj samotné logo módneho domu. Na záberoch sa tak okrem vychytenej modelky objavila aj jej mama Sophie Hicks (mimochodom, bývalá redaktorka britských magazínov Vogue a Tatler, ktorá momentálne pracuje ako architektka) či stará mama Joan, ktorá v 50. rokoch tiež pracovala ako modelka. Zábavu pri fotení si však užili aj modelkina sestra Olympia, jej otec, brat, starý otec, priateľ Otis Ferry či priateľ jej sestry, Matteo. A keďže Edie je náruživou jazdkyňou, na fotografiách nechýba ani jeden z jej dvoch miláčikov, kôň Dolly. Čerešničkou na torte je nečakaný hosť v závere videa, ktoré natočil Guy Stephens.



{youtube}LXccuFv_0Og{/youtube}

Bottega Veneta
V kampani luxusnej talianskej značky Bottega Veneta sa Edie opäť ukazuje s netypickým krátkym, priam graficky pôsobiacim účesom, harmonizujúcim s pestrofarebným pozadím a grafickými potlačami celej kolekcie. Prvá kampaň fotografa Davida Simsa pre tento módny dom je súčasťou iniciatívy „art of collaboration‟ (umenie spolupráce). Kreatívny riaditeľ Tomas Maier nešetril chválou na Simsovu adresu: „Vždy som bol veľkým obdivovateľom Davidových fotografií. Boli sme presvedčení, že práve jeho absolútna minimalistická estetika bude prirodzene korešpondovať s grafickými prvkami tejto kolekcie. Výsledok je veľmi pôsobivý, preto ma táto spolupráca nesmierne teší.‟



{youtube}ryNwY9bNR5M{/youtube}

Hugo Boss
V kampani nemeckej značky sa Edie Campbell zaskvela ako hlavná postava dámskej kolekcie, zatiaľ čo tú mužskú predstavil model Scott Eastwood (jeho priezvisko vám právom pripomína slávneho herca Clinta Eastwooda, Scott je totiž jeho synom). Fotenie pritom zverili do rúk skúsenej dvojice Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin, styling mal na starosti Joe McKenna. Kampaň je zároveň prvou, ktorá vznikla pod taktovkou kreatívneho riaditeľa Jasona Wu pre túto módnu značku. Mladý dizajnér si dal záležať na najmä na tom, aby jeho prvé reklamné stvárnenie kolekcie bolo, ako hovorí, postavené na silných osobnostiach. Aj preto sa rozhodol obsadiť do kampane nezameniteľnú Edie Campbell. „Nielenže pre mňa zosobňuje novú víziu dámskeho oblečenia Boss, je zároveň definíciou sebavedomej, sexy a individuálnej ženy, ktorú nová kolekcia zhmotňuje,‟ dopĺňa Jason Wu.



Alexander McQueen
Ako sa ukazuje, Edie je cenným „artiklom‟, po ktorom možno s istotou siahnuť aj viackrát. K tomuto presvedčeniu dospeli aj v módnom dome Alexander McQueen. V atmosfére, ktorá je presiaknutá ponurou romantikou a divokou krásou, pózuje pred objektívom Stevena Kleina v opulentných modeloch jesennej a zimnej kolekcie. Modelke v týchto scénach sekunduje čierny kôň - neomylný dôkaz jej lásky k týmto ušľachtilým zvieratám, ktorý kampani zároveň dodáva silný dramatický nádych.



pripravila: Anna Salvová
foto: archív módnych domov

 

    4239

    Súvisiace články