Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 2. február 2014

Letné kampane 2014: Na nebi, pri mori, v džungli...

Prírodné scenérie sa v módnych kampaniach vyskytujú pomerne často. Pozrite sa, aké obrazy nám v tejto sezóne naservírovali tri módne domy ‒ Dior, Blumarine a Hermès.Hermès a deti džungleKampaň Hermès nám po minuloročnom športovom zážitku ponúkla tajomný svet džungle.

Letné kampane 2014: Na nebi, pri mori, v džungli...

2.2.2014

Prírodné scenérie sa v módnych kampaniach vyskytujú pomerne často. Pozrite sa, aké obrazy nám v tejto sezóne naservírovali tri módne domy ‒ Dior, Blumarine a Hermès.

Hermès a deti džungle


Kampaň Hermès nám po minuloročnom športovom zážitku ponúkla tajomný svet džungle. Inšpiráciu pri tom čerpala z kolekcie na jar a leto, ktorá sa nesie v exotickom štýle safari. Módny fotograf Hans Silvester zachytil tmavovlasú krásku Dianu Moldovan a modela Yumiho Lamberta, nováčika veľkého sveta fashion, v prostredí tropickej zelene. Okrem kolekcie oblečenia a neodmysliteľných šatiek nám kampaň poskytuje aj výber módnych doplnkov či dizajnový nábytok. Dopĺňa ju aj prezentácia okuliarov Hermès, ktorú nafotil ostrieľaný Sean O´Pry. Model nás hypnotizuje svojím presláveným „vražedným" pohľadom z tieňov kvitnúceho pralesa. O styling kampane sa postaral Beat Bolliger, vlasy stylovala Odile Gilbert a make-up si vzal na mušku Karim Rahman.

Dior a ženy na lešení

Nádych džungle so strapcami exotických kvetov mala aj prehliadka módneho domu Dior, vo svojej kampani nás však zaviedla o čosi vyššie, až do neba... Kreatívny riaditeľ značky Dior, Raf Simons svoju kolekciu na jar a leto, plnú farebných potlačí a prenikavej estetiky, poňal osobnejšie než inokedy, aj preto zveril reklamné posolstvo kampane skúseným tváram, ako Stella Tennant, Edie Campbell, Elise Crombez a Julia Nobis. Fotograf Willy Vandeperre nám prostredníctvom nich predstavil postavy žien, stojacich na lešení, ktoré majú „hlavy v oblakoch ‒ a to doslova, aj v prenesenom význame. Čierne drozdy, lietajúce v pozadí, dodávajú atmosfére jemne zlovestný nádych, podobne ako krásne, ale divoké kvetinové liany z prehliadky.

Blumarine a motýlia kráľovná

S novým účesom sa hlavnej roly v kampani značky Blumarine zhostila Toni Garrn (v minulom roku ste ju mohli vidieť v lookbooku Romantic Essence od Mango). Fotografka Camilla Akrans zachytila éterickú modelku na pobreží Lanzarote, obklopenú motýľmi, typickými pre celú letnú kolekciu, a jemnými pavučinkami motýlích sietí. Medzi kľúčovými kusmi nechýbajú looky s kvetinovými vzormi, vlajúce šaty ani priliehavé letné róby. Nádych súčasnosti dodáva tejto módnej rozprávke modelkino nové mikádo v mokrej úprave.

text: Anna Salvová
foto: archív značiek


 

    3988

    Súvisiace články