Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 2. október 2013

Marc Jacobs opúšťa módny dom Louis Vuitton!

Takmer rok po šokujúcej správe o odchode fenomenálneho Nicolasa Ghesquièra z módneho domu Balenciaga prišla ďalšia rovnako ohromujúca informácia. Marc Jacobs sa po 16 rokoch vzdáva postu kreatívneho riaditeľa módneho domu Louis Vuitton, aby sa venoval rozvoju vlastnej značky.Informáciu po mnohých dohadoch potvrdili práve dnes – v deň, keď Marc Jacobs v Paríži predstavil svoju poslednú kolekciu pre Louis Vuitton, zostavenú na sezónu jar a leto 2014.

Marc Jacobs opúšťa módny dom Louis Vuitton!

2.10.2013

MarcJacobs_LV_hlavnyTakmer rok po šokujúcej správe o odchode fenomenálneho Nicolasa Ghesquièra z módneho domu Balenciaga prišla ďalšia rovnako ohromujúca informácia. Marc Jacobs sa po 16 rokoch vzdáva postu kreatívneho riaditeľa módneho domu Louis Vuitton, aby sa venoval rozvoju vlastnej značky.

Informáciu po mnohých dohadoch potvrdili práve dnes – v deň, keď Marc Jacobs v Paríži predstavil svoju poslednú kolekciu pre Louis Vuitton, zostavenú na sezónu jar a leto 2014. Bola koncipovaná ako oslava jeho najlepších kúskov, aké kedy pre slávne „elvéčko" vytvoril, a navrhnutá v čiernej farbe, podobne ako jeho úplne prvá kolekcia pre tento módny dom. Šou bola zároveň akousi retrespektívou scén z predchádzajúcich prehliadok. Objavil sa tu kolotoč, eskalátory, fontána, ale aj veľké hodiny, ktoré sa po skončení šou symbolicky vrátili späť v čase. Jacobs venoval prehliadku všetkým ženám, ktoré ho kedy inšpirovali, a „showgirl", ktorú každá z osudových žien v sebe ukrýva. V závere si vyslúžil „standing ovation" od samotného Bernarda Arnaulta, predsedu a CEO skupiny LVMH, ktorá vlastní značku Louis Vuitton. Keďže skupina LVMH má podiel aj v značke Marca Jacobsa, rozhodnutie dizajnéra odobrila a mieni ho v ďalšom, samostatnom rozvoji podporiť. Jacobsovi, nakoniec, vďačí za to, že z producenta koženej galantérie a batožiny vytvoril jednu z najsilnejších módnych ready-to-wear značiek na svete. Otázkou zostáva meno Jacobsovho nástupcu. V kuloároch sa však čoraz častejšie skloňuje práve meno Nicolasa Ghesquièra, ktorý pred rokom odišiel z módneho domu Balenciaga. Nechajme sa teda prekvapiť...

Ukážka z prehliadky kolekcie jar – leto 2014



pripravila: Anna Salvová
foto: Fabio Iona / Indigitalimages.com



 

    3161

    Súvisiace články