Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 6. máj 2016

FASHION DEALã – nová platforma urban kultúry expanduje

NO SPACE FOR HATE, JUST PURE LOVE OF THE GAME, to je podtitul eventu, ktorý 22. a 23.

FASHION DEALã – nová platforma urban kultúry expanduje

NO SPACE FOR HATE, JUST PURE LOVE OF THE GAME, to je podtitul eventu, ktorý 22. a 23. apríla spôsobil, že opustenú bratislavskú budovu na Laurinskej 14 ovládli hudobníci, tanečníci, graffiti a street art umelci, bloggeri, milovníci platní, tenisiek... Jednoducho influenceri, ktorí majú svoj podiel na tom, že urban kultúra už nie je čisto undergroundovou záležitosťou. Konal sa tu totiž oficiálne prvý ročník podujatia FASHION DEALã.

Okrem rôznych umelcov, patrilo päť poschodí budovy predovšetkým predajcom tenisiek a streetwearu, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou urban kultúry. Priestor dostali malé lokálne značky aj veľkí hráči, ktorí zviedli súboj v tom, kto sa odprezentuje originálnejšími a exkluzívnejšími modelmi.

MG_0049
MG_0276


MG_0164
MG_0356
MG_0230
MG_0323
 foto: Alexander Hudák


Pridanou hodnotou eventu boli sprievodné diskusie s hosťami. K nim sa v Bratislave zaradili aj raper Pil C, hudobný producent Dalyb, bloggerky TTAPPLE, Soňa Skoncová, Bronka Banikova alebo vášnivá ochrankyňa psov Romi Klimeková, ktorá sa momentálne venuje aj interiérovému dizajnu.
„Program je zatiaľ kompletne v mojej réžii a odráža aktuálny vývoj a trendy, ktoré vo svojom okolí pozorujem," vysvetľuje Michal Yaksha Novotný, organizátor FASHION DEALã. Hostí vyberá a pozýva podľa toho, či ich životný štýl zapadá do konceptu eventu, čím je prezentácia rôznych aspektov urban kultúry. Ako dodáva, snaží sa aby každý hosť mal pre návštevníkov osobitý prínos.

MG_0160
MG_0365
MG_0008
MG_0204

foto: Alexander Hudák


Ako sme už spomínali, móda je nevyhnutnou súčasťou všetkého, čo k lifestylu v mestskom prostredí patrí, preto na FASHION DEALã nechýbal ani TOP FASHION. Pri návšteve nášho stánku sa každý mohol vyskúšať, aké je to byť topmodelkou na titulke :)


V industriálnych priestoroch dokonale vyniká kvalitný dizajn, preto sme sa priestor vyhradený pre magazín Top Fashion rozhodli zariadiť škandinávskym dizajnovým nábytkom, za ktorého zapožičanie ďakujeme spoločnosti Wemal.

C39A5549_kopia
C39A5554_kopia
wemal

foto: Erik Tomašák, archív Wemal


Už o dva týždne si môžete oslavu urban kultúry vychtnať v Prahe. FASHION DEALã PRAGUE sa bude konať 20. a 21. mája v Kafkovom dome hneď vedľa Staromestského námestia. „Program pražskej edície bude konceptčne podobný, no hostia budú iní a keďže každý deň bude priestor FASHION DEALã návštevníkom prístupný o niekoľko hodín dlhšie, bude program aj bohatší," hovorí Yaksha, ktorý sa tiež sám venuje hudbe a je zakladateľom labelov I LOVE PARTY PRODUCTION a PAY. clothing. „Presný program zverejníme týždeň pred eventom."
Nenechajte si újsť FASHION DEALã PRAGUE, 20. a 21. mája v Kafkovom dome. My budeme pri tom!

pripravila: Jana Zajasenská

4882

Súvisiace články