Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 20. marec 2014

Kultúrny TIP na víkend: rozlúčka s VIDEOPORTRÉTMI

V nedeľu 23. marca majú priaznivci nekonvenčného moderného umenia jedinečnú šancu posledný krát navštíviť výstavu Roberta Wilsona – VIDEOPORTRÉTY.

Kultúrny TIP na víkend: rozlúčka s VIDEOPORTRÉTMI

20.3.2014
V nedeľu 23. marca majú priaznivci nekonvenčného moderného umenia jedinečnú šancu posledný krát navštíviť výstavu Roberta Wilsona – VIDEOPORTRÉTY. Originálny výstavný projekt zobrazuje osobnosti ako Brad Pitt, Johnny Depp, Salma Hayek či Dita Von Teese. Diela sú výsledkom Wilsonovej spolupráce so skladateľom Michaelom Galassom, módnym návrhárom Kevinom Santosom a svetelným dizajnérom Ursom Schönebaumom. Návštevníci Slovenskej národnej galérie budú mať jedinečnú príležitosť zažiť diela v ich 3D podobe – sprevádzané svetelnou a akustickou stopou, ktoré nechávajú vyniknúť talent Roberta Wilsona a jeho presah medzi jednotlivými médiami.

Robert_Willson_exhibition_clanok
Výstavný multimediálny projekt je dielom spolupráce Slovenskej národnej galérie s J&T Bankou pod produkčnou a kreatívnou taktovkou agentúry Pavleye Art and Culture. Technologicky aj konceptuálne náročná výstava je inštalovaná v priestoroch átria a celej plochy druhého poschodia Slovenskej národnej galérie, na ktorej divákom predstaví 29 diel.

FLAUNT party v SNG
Posledný týždeň výstavy ROBERT WILSON: VIDEOPORTRÉTY je štartovacou platformou spolupráce agentúry Pavleye Art and Culture s americkým magazínom FLAUNT. Umelecky zameraná publikácia vo svojom ART ISSUE prezentovala sériu videoportrétov, ktoré boli divákom na Slovensku dostupné v priestoroch Slovenskej národnej galérie. Šéfredaktor titulu – Luis Barajas poskytol online novinárom a komunite bloggerov výtlačky posledného vydania FLAUNT-u, čím sa na týždeň mestá Bratislava a Los Angeles vďaka videoportrétom spojili. Spoluprácu podporila riaditeľka Fashion TV – Gabriela Drobová, herečka Lucia Siposová a samozrejme aj magazín TOP FASHION.

FLAUNT


ONE MAN SHOW v Bratislave
Pre priaznivcov Roberta Wilsona máme skvelú správu na záver. Agentúra Pavleye Art and Culture v spolupráci s J&T Bankou prinášajú na dosky Slovenského národného divadla unikátne predstavenie Roberta Wilsona pod názvom 1. UŽ STE TAM BOLI 2. NIE, TOTO JE PRVÝ KRÁT. Pozvánka na osobné stretnutie s umelcom, ktorý svojou pracovnou trajektóriou výrazne ovplyvnil vývoj divadla, nadväzuje na Wilsonovu slovenskú galerijnú premiéru – výstavu ROBERT WILSON: VIDEOPORTRÉTY, ktorú Slovenská národná galéria uviedla koncom minulého roka.
„V J&T Banke sa dlhodobo spájame s umením, či už prostredníctvom rôznych podujatí, výstav, alebo cez inštitucionálnu podporu umenia. Naším zámerom je zvyšovať kultúrne povedomie a prinášať umenie širokej verejnosti. V decembri sme do Slovenskej národnej galérie priniesli výstavu videoportrétov Roberta Wilsona, teraz bude môcť verejnosť vidieť tohto svetoznámeho umelca aj naživo a spoznať tak ďalšiu časť jeho širokospektrálnej tvorby. Verím, že milovníci divadla a novodobého umenia si túto príležitosť nenechajú ujsť," uvádza Andrej Zaťko, riaditeľ J&T Banky.

Reservé v agende si urobte na nedeľu 6 apríla o 17:00.

foto:Jakub Skoan, Martin Tuma, BoysPlayNice

 

    4175

    Súvisiace články