Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 13. február 2015

3 inšpiratívne looky pre váš interiér

Úvod roka sa v nábytkovom priemysle neodmysliteľne spája s predstavením noviniek na prestížnych svetových veľtroch. Vďaka množstvu čerstvých inšpirácií je preto ideálne obdobie na radikálnu zmenu či malý redizajn nášho bývania.

3 inšpiratívne looky pre váš interiér

13.2.2015

Úvod roka sa v nábytkovom priemysle neodmysliteľne spája s predstavením noviniek na prestížnych svetových veľtroch. Vďaka množstvu čerstvých inšpirácií je preto ideálne obdobie na radikálnu zmenu či malý redizajn nášho bývania. Aké sú najnovšie trendy a ako sa môžete pohrať so svojím interiérom? Prinášame vám pár tipov, ktoré sme zostavili podľa noviniek a produktových stálic renomovanej francúzskej značky Ligne Roset.

ligneroset_uvodny_00


1. Krivky a oblúky
V kombinácii s jemnými pastelovými farbami, krémovými či takzvanými „nude" odtieňmi dajú vášmu interiéru punc nežnosti a prívetivosti. Veľmi vítané sú aj reintrpretácie barokových kriviek v modernom štýle, doplnené o brúsené sklo či o spojenie teplého dreva s chladnými lesklými kovmi.

ligneroset_01
1. dvojmiestna pohovka MCD 2015 (dizajn Marie Christine Dorner), 2. stolná lampa Car Light (dizajn Nathalie Dewez), 3. lampa na čítanie Baroque (dizajn Nathan Yong), 4. okrúhly konferenčný stolík KUF v orientálnom štýle (dizajn Michael Koenig), 5. stolička TV s textilným poťahom (reedícia dizajnu Pierre Paulina z roku 1953), 6. komfortná trojmiestna sofa Okura (dizajn Eric Jourdan).

2. Colour-blocking
Colour-blocking bol v poslednom období najmä doménou prehliadkových mól, Mondrianove maľby však najnovšie ožívajú aj v nábytkových solitéroch a vytvárajú pôsobivé spojenie plôch v rozličných farbách alebo materiálových vyhotoveniach. Môžete voliť buď odtiene alebo materiály, ktoré sú ladené tón v tóne, alebo staviť na odvážnejšie kontrastné farby.

ligneroset_02_b

1. pracovný stolík Koya s originálnou zástenou (dizajn Marie Christine Dorner), 2. dvojfarebný drevený stolík Couliss, ktorý môže byť použitý ako príručný alebo nočný stolík (dizajn Philippine Lemaire), 3. lampa na čítanie Adamas (dizajn Studio Hekla), 4. kolekcia kresla a podnožky TOA v štýle origami skladačiek s textilným poťahom (dizajn Rémi Bouhaniche), 5. pohovka Daybed so sklopnou zadnou opierkou (dizajn Pierre Paulin).

3. Geometrické vzorky
Prúžky, štvorce, kruhy či kubické formy dokážu robiť v interiéri zázraky. Stačí jeden výrazný kúsok a miestnosť ihneď dostane iskru. Ak sa nebojíte, môžete skombinovať aj rozličné vzorky či geometrické štruktúry na jednom mieste, či už budú pokrývať váš koberec, sedačku alebo textilné doplnky.

ligneroset_03_b

1. vlnený koberec Fields (dizajn Sylvain Willenz), 2. policový systém Persienne (dizajn Arnaud Lapierre), 3. klubové kresielko Andy (dizajn Pierre Paulin), 4. stolné LED svietidlo Paper Lamp (dizajn René Barba), 5. nová verzia úspešnej prešívanej pohovky Ruché s nižšie položenou sedacou časťou a väčšou hĺbkou pre ešte lepší komfort (dizajn Inga Sempé).

Viac informácií získate na pražskej pobočke spoločnosti Ligne Roset.

pripravila: Anna Salvová
foto: Ligne Roset


    21972

    Súvisiace články