Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 30. august 2014

Materiály, ktoré lákajú na dotyk

Nechajte sa rozmaznávať. Prím vo vašom interiéri totiž budú hrať materiály prebúdzajúce hmatový vnem a zvádzajúce k dotyku.Huňaté povrchy a chumáče ovčej vlny, ľahkosť páperia, jemnosť semišu či hodvábu a dokonalú hladkosť kože bude podčiarkovať kombinácia príjemných teplých aj neutrálnych tónov ako béžová, lotosový kvet, ružová, krémová káva, srnčia, levanduľová, biela či sivá.

Materiály, ktoré lákajú na dotyk

30.8.2014

Nechajte sa rozmaznávať. Prím vo vašom interiéri totiž budú hrať materiály prebúdzajúce hmatový vnem a zvádzajúce k dotyku.

Huňaté povrchy a chumáče ovčej vlny, ľahkosť páperia, jemnosť semišu či hodvábu a dokonalú hladkosť kože bude podčiarkovať kombinácia príjemných teplých aj neutrálnych tónov ako béžová, lotosový kvet, ružová, krémová káva, srnčia, levanduľová, biela či sivá. Hra svetla a tieňa sa bude vynímať na skulpturálne tvarovaných dizajnových formách v nenápadných odtieňoch, zato s nespočetnými nuansami a tónmi, akými sú farba travertínu či antracitu, svetlofialová, modrosivá, strieborná alebo kovová hnedá.

nadotyk_01
Vankúšová sedačka NOVA (340) posúva kvalitu leňošenia ešte ďalej. Vďaka prevratnému mechanizmu ju možno zmeniť na ležadlo, či dokonca na lôžko. Dvojsedačka aj kreslo majú k dispozícii podnože v čiernom, striebornom alebo chrómovom vyhotovení a veľké množstvo látkových alebo kožených poťahov (vyrába Rolf Benz, predáva ZENO).

nadotyk_02
1. Povrch vankúša pokrýva reliéf z drobných štvorlístkov (predáva Next). 2. Stolička D5 môže byť vyhotovená v koži alebo v látke (vyrába Hülsta, predáva Merito). 3. 4. Lampa Bloom od Ferruccia Laviana pozostáva z množstva „kvitnúcich" kryštálikov, ktoré krásou pripomínajú muránske sklo a finálnym vyhotovením artefakt z rockovej opery (vyrába Kartell). 4. Séria Autumn Vases vyvoláva dojem, akoby v nej na okamih zamrzol kúsok prírody (dizajn Roche Bobois).

nadotyk_03
Luxusná kolekcia textílií Shadow Mountain vytvorí dramatické pozadie každej horskej chaty (vyrába Zinc Textile, predáva Beautiful Homes). Vľavo look z letnej kolekcie 2014 módneho domu Daks, vpravo looky z prehliadky Moschino.

nadotyk_04
1. Sedacie vankúše Mandarinas navrhla Elena Castano López a vyrábajú sa technikou, aká sa používa pri produkcii bielizne (vyrába Sancal). 2. Organické antropomorfické kreslo Lou Reed z dielne Philippa Starcka vzbudzuje toľko dôvery, až máte chuť pritúliť sa k nemu. 3. Vznášať sa na obláčikoch sa môžete pri oddychu na pohovke Cloud od Marcela Wandersa (vyrába Moooi). 4. Komoda Cubus Pure spája prirodzenú nedokonalosť kresby prírodného dreva s chirurgickou čistotou skleneného obloženia (vyrába TEAM7, predáva ZENO).

pripravila: Anna Salvová
foto: archív firiem

Článok bol uverejnený v magazíne Top trendy v bývaní 2014.

 

    3519

    Súvisiace články