Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 2. júl 2014

Dizajn s mužským princípom

Úloha muža ako živiteľa rodiny, ktorý sa vracia domov neskoro večer, je už dávno klišé. Mnohí muži často pracujú z domu, dokonca odchádzajú na materskú dovolenku.

Dizajn s mužským princípom

2.7.2014

Úloha muža ako živiteľa rodiny, ktorý sa vracia domov neskoro večer, je už dávno klišé. Mnohí muži často pracujú z domu, dokonca odchádzajú na materskú dovolenku. Nehovoriac o skupine „singles", ktorá si zariaďuje svoj domov po svojom – chlapsky.

muzvdome_01
Jednoduchú sofu Plura možno vďaka impozantnej flexibilite premeniť na komfortné dvojležadlo s nastaviteľným zadným operadlom (Rolf Benz, predáva ZENO).

Dizajn na tento trend reaguje rozširovaním ponuky, lahodiacej mužským potrebám. Racionálny princíp, nakoniec, domácnosti prospieva, pretože sa v nej energia sústredí na iné – zábavné veci. Ingrediencie: striedmy, ale účelný dizajn, najnovšie audiovizuálne „vychytávky", IT technológie, funkcionalita zariadení aj prvkov, logické usporiadanie, inteligentné riadenie.

muzvdome_02
Praktický multifunkčný regál na kolieskach (Desalto).

muzvdome_03
Obraz Charlie Chaplin od Phila Handsleyho (IKEA) a sprchový záves s potlačou mozaiky (F&F).

muzvdome_04
Nábytok „na hranie" - taká je skladačka exteriérového sedenia Puzzle zložená z deviatich kúskov, ktoré možno kombinovať v rozličných variáciách (EGO Paris).

muzvdome_05
Pohodlné kreslo Boomerang Chill, ktoré je škandinávskou odpoveďou na motívy domorodej austrálskej kultúry (Quim Larrea pre Sancal), a koberec Tiger (Dylan Martorell pre Moustache).

pripravila: Anna Salvová
foto: archív firiem


 

    4076

    Súvisiace články