Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 17. apríl 2014

Interiér, ktorý nasýti hladné zmysly

Možno to súvisí s rastúcou popularitou programov o varení, možno má dizajnový svet iba chuť opantať naše zmysly. V kurze je však všetko, z čoho budú sýte (aspoň) oči.Čo použiť, aby ste dosiahli tento štýl?Vyberajte si materiály a predmety evokujúce vôňu a chuť jedál, sofistikované tekuté tvary a povrchy.

Interiér, ktorý nasýti hladné zmysly

17.4.2014

Možno to súvisí s rastúcou popularitou programov o varení, možno má dizajnový svet iba chuť opantať naše zmysly. V kurze je však všetko, z čoho budú sýte (aspoň) oči.

Čo použiť, aby ste dosiahli tento štýl?
Vyberajte si materiály a predmety evokujúce vôňu a chuť jedál, sofistikované tekuté tvary a povrchy. V kurze sú všetky potravinové farby a tmavé kvetinové odtiene: espresso, kávové zrná, čokoláda, figy, med, tmavé bobuľoviny, rododendron, fuksia.

hladnezmysly_01_pingpong
Chuť do jedla znásobí jedálenský stôl Ping Pong, ktorý navrhol Hunn Wai pre Corian (foto Daniel Peh K. L)

hladnezmysly_02
Tekuté tvary či kombinácie správnych farieb a odleskov vám pripomenú zatuhnuté sladké polevy - na obrázku (zľava) dekorácia v tvare srdca od F&F, stolík Mah Jong od Design studio Roche Bobois a medená forma na pečenie Il Tempo della Festa od Maria Trimarchiho pre Alessi.

hladnezmysly_03
Aj ovocné lahôdky sa dajú pretaviť do dizajnérskej tvorby: (vľavo hore) sviečky v skle od IKEA, (dole) netradičný taburet Mandarin, inšpirovaný exotickým ovocím, vytvorilo ruské štúdio MRTNV tak, aby sa dal rozdeliť na osem samostatných sedacích segmentov, (vpravo) jedálenské prestieranie s ovocnými motívmi od Jospeh Joseph.

hladnezmysly_04
V plejáde „sladkého" nábytku najviac potešia kúsky, ktoré evokujú čokoládu, karamel či med: (vľavo hore) otoman Chocolate Music so zabudovaným ozvučením od Michiho Junga, (vpravo hore) posteľ z kolekcie Tea od JM Ferrera pre Sancal, (uprostred)stolík s motívom medového plástu od The Haas Brothers pre Versace Home Collection, (vľavo dole) sedačka Bart od Moooi, (vpravo dole) kreslo Club v koženom vyhotovení od J. M. Andrésa pre Sancal.

pripravila: Anna Salvová
foto: archív firiem

Článok bol uverejnený v magazíne Top Fashion jeseň - zima 2013/2014.


 

    3083

    Súvisiace články