Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 1. október 2013

Shopping list: surrealistické nádvorie HIT Gallery

Hongkonská HIT Gallery je priestorom na polceste medzi sci-fi a archeologickým zážitkom. Miestom, ktoré mätie a priťahuje zároveň.Nový concept store spoločnosti Ittierre, v ktorom nájdete prestížne módne značky ako Karl Lagerfeld Paris, Pierre Balmain, John Galliano či Costume National, vznikol v spolupráci s famóznym dizajnérom Fabiom Novembrem.

Shopping list: surrealistické nádvorie HIT Gallery

1.10.2013

Hongkonská HIT Gallery je priestorom na polceste medzi sci-fi a archeologickým zážitkom. Miestom, ktoré mätie a priťahuje zároveň.

hitgallery_01


Nový concept store spoločnosti Ittierre, v ktorom nájdete prestížne módne značky ako Karl Lagerfeld Paris, Pierre Balmain, John Galliano či Costume National, vznikol v spolupráci s famóznym dizajnérom Fabiom Novembrem. Ten sa inšpiroval stredovekou architektúrou a vytvoril dokonalú ilúziu talianskeho nádvoria zo 16. storočia, interpretoval ju však novým surrealistickým spôsobom. Pohral sa s deštrukciou perspektívy, akú možno vidieť na obrazoch talianskeho maliara Giorgia De Chirica. Typické radové klenby sa tu teda striedajú vo väčších a menších rozmeroch a symetrický plán s ťažko definovateľnou modrou dominantnou farbou pretínajú dynamické čierno-biele pásy. Ohňostroj tvarov poľudšťujú dve policové zostavy vo forme búst, ktoré sú umiestnené „tvárou v tvár", akoby viedli rozhovor. Možno o tom, že nadčasová krása tejto predajne dokonale kontrastuje s prchavou povahou módy.

hitgallery_02

hitgallery_03

hitgallery_04

hitgallery_05

hitgallery_06

text: Anna Salvová
foto: Dennis Lo


 

    2717

    Súvisiace články