Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 26. január 2015

Korunku novej Miss Universe vyrobila česká firma DIC

Novou Miss Universe sa stala Kolumbijčanka Paulina Vega. Súťaž sa konala v americkom Miami a vôbec po prvýkrát v jej 63-ročnej histórii dekorovali víťazku korunkou českej výroby.Diamantová korunka v hodnote zhruba 300 tisíc amerických dolárov pochádza z dielne českej spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC), ktorú vytvorila na základe spolupráce s Miss Universe Organization (MUO).

Korunku novej Miss Universe vyrobila česká firma DIC

26.1.2015

Novou Miss Universe sa stala Kolumbijčanka Paulina Vega. Súťaž sa konala v americkom Miami a vôbec po prvýkrát v jej 63-ročnej histórii dekorovali víťazku korunkou českej výroby.

dic_miss_universe_01


Diamantová korunka v hodnote zhruba 300 tisíc amerických dolárov pochádza z dielne českej spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC), ktorú vytvorila na základe spolupráce s Miss Universe Organization (MUO). „Tento jedinečný klenot zosobňuje tradíciu českých sklárov a tých najlepších zlatníkov a brusičov, ktorí ju pre tuto súťaž Miss Universe vytvorili od návrhu až po realizáciu," hovorí Luboš Říha, prezident DIC.Tvar šperkárskeho skvostu pripomína newyorský Manhattan a pracovalo na ňom desať ľudí. Celý proces výroby korunky trval približne štyri mesiace. Najskôr sa vypracovali kreslené návrhy, ktoré prešli schvaľovaním a výberom MUO. Ďalej sa musel vytvoriť prototyp a po jeho schválení sa v Česku začalo s finálnou výrobou korunky pre Miss Universe.

dic_miss_universe_02

{youtube}lNxsDpx-Gnc&feature{/youtube}

Tritisíc hodín práce
Klenot je ručne vyrobený starou technikou, ktorú používali aj kráľovskí klenotníci. Tvoria ho drahé kamene rádovo v stovkách karátov, každý z kameňov je pritom osadený do vopred upraveného lôžka a vypracovaný do najmenších detailov. Aj každý z 33 kusov kryštálov má svoje lôžko, ktoré je ručne fasované. Príprava od návrhu až po realizáciu ojedinelého klenotu zabrala špičkovým zlatníkom, faserom a brusičom DIC neuveriteľných tritisíc hodín. Firma DIC pritom vyrábala aj tiary pre prvú a druhú vicemiss. Navyše, v rámci desaťročnej spolupráce s MUO (zmluva bola podpísaná v roku 2014) bude vyrábať korunky aj pre Miss USA a Miss Teen. Spoločne s MUO bude zároveň predávať exkluzívny parfum Miss Universe. Nová Miss Universe bude v rámci spolupráce propagovať spoločnosť DIC vo svete.

pripravila: Anna Salvová
foto: DIC, MUO




    3656

    Súvisiace články