Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 13. november 2013

Daniela Hantuchová priniesla radosť k malým pacientom

Detskí pacienti Nemocnice Zvolen sa môžu tešiť z krajšej a veselšej „farebnej" nemocnice. Spestriť ich pobyt na detskom oddelení sa rozhodla švédska kozmetická spoločnosť Oriflame Slovensko v rámci svojho dlhodobého charitatívneho projektu Farebné nemocnice v spolupráci s Danielou Hantuchovou.Farebné steny, pestré obrázky, nový nábytok a srdečná atmosféra.

Daniela Hantuchová priniesla radosť k malým pacientom

12.11.2013

Detskí pacienti Nemocnice Zvolen sa môžu tešiť z krajšej a veselšej „farebnej" nemocnice. Spestriť ich pobyt na detskom oddelení sa rozhodla švédska kozmetická spoločnosť Oriflame Slovensko v rámci svojho dlhodobého charitatívneho projektu Farebné nemocnice v spolupráci s Danielou Hantuchovou.

DSC_0115
Farebné steny, pestré obrázky, nový nábytok a srdečná atmosféra. Aj takto môže dnes vyzerať nemocničné oddelenie, ktorého pacientmi sú tí najmenší. Myšlienka zútulniť nemocničné priestory pre malých pacientov vznikla v roku 2003 a odvtedy sa spoločnosti Oriflame Slovensko podarilo zrekonštruovať priestory v ôsmich nemocniciach.

DSC_0097
Cieľom je priniesť do nemocníc radosť
V rámci svojho dlhoročného charitatívneho projektu Farebné nemocnice sa spoločnosť Oriflame Slovensko rozhodla tento rok pomôcť pediatrickému oddeleniu nemocnice vo Zvolene. „Spoločnosť Oriflame celosvetovo podporuje projekty, ktoré pomáhajú deťom v ťažkých životných situáciách. Deti sú to najcennejšie, čo máme, a snažíme sa, aby aj v ťažkých chvíľach mohli cítiť plnú podporu nás dospelých. A keďže zdravie a krása idú ruka v ruke, svoje charitatívne aktivity sme zamerali práve na zdravotníctvo," vysvetľuje zámer projektu Zuzana Machová, generálna riaditeľka Oriflame Slovensko.

DSC_0137
Pomáhať nie je Daniele cudzie
Projekt Farebné nemocnice prišla do Zvolena osobne podporiť aj slovenská tenistka Daniela Hantuchová. O svojom vzťahu k charite nehovorí často, no pomoc druhým patrí medzi jej priority. Má vlastnú nadáciu a sama dlhodobo podporuje projekt v Kambodži, kde sa venuje HIV pozitívnym deťom. Daniela tvrdí, že ľudia by nemali byť egoisti a každý by mal byť schopný podeliť sa s tým, čo mu bolo dopriate. „V živote musí existovať pravidlo, že keď ti príde do cesty šťastie a úspech, podeľ sa s nimi s ostatnými. Pred pár rokmi som pocítila, že život aj tenis mi dali už toľko, že je načase dávať aj späť. Som rada, že aj prostredníctvom Farebných nemocníc môžem pomáhať tam, kde vidím potrebu aj zmysel," hovorí Daniela Hantuchová.

IMG_5975
IMG_5983
Oddelenie potrebovalo renováciu
Hlavná sestra oddelenia, Elena Malatincová, si rekonštrukciu nevie vynachváliť: „Vymaľovanie priestorov detského oddelenia a namaľovanie veselých optimistických postavičiek či nové farebné zariadenie priniesli veľmi pozitívne reakcie zo strany našich pacientov. Už prvé reakcie tých, ktorí ležali opakovane na oddelení, boli úžasné. Hneď si všimli zmenu, ktorá sa na oddelení uskutočnila, hovorili o optimistických farbách, ktoré majú vplyv na ich psychickú pohodu, veľmi si pochvaľovali spoločenskú miestnosť, kde si môžu pohodlne posedieť v pekne zariadenom prostredí, pozrieť televíziu, zahrať sa spoločenské hry, prečítať knihu alebo časopis. Predtým si nemali kam odložiť tašku či prinesené veci, a teraz má každý pacient svoju skrinku s kľúčom, určenú na tento účel. U pacientov a rodičov sprevádzajúcich svoje deti pri hospitalizácii to naozaj vyvolalo nesmierne pozitívne reakcie."

zdroj: Oriflame Slovensko

 

    4093

    Súvisiace články