Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 4. november 2015

Bratislavské módne dni: redakčná selekcia z 1. dňa

Počas úvodného večera jesennej edície Bratislavských módnych dní predstavilo hosťom svoje nové kolekcie pár skúsených návrhárok, no patril najmä mladým talentom – finalistom súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény a spoznali sme víťazku jubilejného 10. ročníka BMD.Súťažnú tému s názvom DesignLife vybrali organizátori v spolupráci s hlavným partnerom súťaže, ktorým bola aktuálne spoločnosť Baumit.

Bratislavské módne dni: redakčná selekcia z 1. dňa

3.11.2015

Počas úvodného večera jesennej edície Bratislavských módnych dní predstavilo hosťom svoje nové kolekcie pár skúsených návrhárok, no patril najmä mladým talentom – finalistom súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény a spoznali sme víťazku jubilejného 10. ročníka BMD.

Súťažnú tému s názvom DesignLife vybrali organizátori v spolupráci s hlavným partnerom súťaže, ktorým bola aktuálne spoločnosť Baumit. Ako sa vyjadril Tomáš Sepp: Rôzne odvetvia sa riadia trendami farieb a rovnako je na tom aj architektúra. Nejde však len o to, aby mala fasáda trendovú farbu, dôležitý je aj kreatívny prístup k jej štruktúre, práve tieto možnosti ponúka produkt Baumit DesignLife. A tak sme sa rozhodli prepojiť náš kreatívny produkt s módou."
Pozrite sa s nami, ako tému zvládli mladí tvorcovia...



Víťazkou projektu Hľadáme nové tváre módnej scény sa stala Sofia Tureková z Piešťan. Študentka odevného dizajnu na strednej umeleckej škole v Trenčíne našla múzu pre vytvorenie svojej víťaznej kolekcie s náznom Metamorphosis v architektúre Londýna. Okrem toho, že dostane víťazka možnosť odprezentovať sa v septembri 2016 na Slovak fashion Night v New Yorku, jej tvorbu uvidíte aj na stránkach jarného vydania nášho magazínu Top Fashion.

SOFIA_TUREKOVA_1

SOFIA_TUREKOVA_2

SOFIA_TUREKOVA_3

SOFIA_TUREKOVA_4

SOFIA_TUREKOVA_5

SOFIA_TUREKOVA_6

SOFIA_TUREKOVA_7
Keďže, ako sa vyjadrila aj porota, sedemička finalistov bola naozaj vyrovnaná, rozhodli sa udeliť dve druhé miesta. Na jednom z nich sa umiestnila Terézia Feňovčíková, ktorá sa inšpirovala organickými tvarmi ikonickej stoličky Ant od dizajnéra Arneho Jacobsena. Toto prepojenie produktového a módneho dizajnu sme naozaj ocenili, rovnako ako profesionálnu prípravu a prezentáciu celej kolekcie.

TEREZIA_FENOVCIKOVA_1

TEREZIA_FENOVCIKOVA_2

TEREZIA_FENOVCIKOVA_3

TEREZIA_FENOVCIKOVA_4

TEREZIA_FENOVCIKOVA_5

TEREZIA_FENOVCIKOVA_6

TEREZIA_FENOVCIKOVA_7

TEREZIA_FENOVCIKOVA_8
Terézia sa o druhé miesto podelila s Martinou Ďurikovičovou. Tá experimentovala so štruktúrami a vzormi typickými pre fasády budov.

MARTINA_DURIKOVICOVA_1

MARTINA_DURIKOVICOVA_2

MARTINA_DURIKOVICOVA_3

MARTINA_DURIKOVICOVA_4

MARTINA_DURIKOVICOVA_5

MARTINA_DURIKOVICOVA_6
Nás zaujala aj kolekcia Michala Pečucha. Inšpirovala ho moderná architektúra v uliciach veľkomesta a v kolekcii sa pohral so symetriou a asymetriou odevu.

_MG_4946_MICHAL_PECUCH

_MG_4954_MICHAL_PECUCH

_MG_4958_MICHAL_PECUCH
Ďalší finalisti:
Barbara Bartková sa necha uniesť vlnou kubizmu.

_MG_4798_BARBARA_BARTKOVA
Kolekcia Veroniky Kopálovej vyjadruje prepojenie módy a ilustrácie.

_MG_4914_VERONIKA_KOPALOVA
Bianka Šipecová pretavila tému DesignLife do modelov, ktoré nechali vyniknúť stavbu ľudského tela.

BIANKA_SIPECOVA_RAM_4974

„Myslím, že to čo dnes mladí módni návrhári predviedli bolo úžasné a musím povedať, že prvýkrát sa naozaj stotožnili so zadanou témou, ktorá nebola ľahká. Nie som síce členkou porota, no stotožňujem sa s jej názorom, že máne za sebou zatiaľ najsilnejší ročník," vyjadrila sa organizátorka Mária Reháková, a ako dodala, nie je dôležité víťazstvo, ale vytrvalosť a láska k práci. Úspešní môžu byť všetci, záleží len na nich, či budú chcieť.

text: redakcia
foto: Ramon Leško / Bratislavské módne dni

    4024

    Súvisiace články