Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 21. október 2017

Fashion LIVE! plný magickej atmosféry

Štvrtkový program na Fashion LIVE! priniesol milovníkom módy dych-berúce prehliadky spojené s umením aj slovenskými tradíciami.

Fashion LIVE! plný magickej atmosféry

Štvrtkový program na Fashion LIVE! priniesol milovníkom módy dych-berúce prehliadky spojené s umením aj slovenskými tradíciami.

 

METROPOLITAN BUDAPEST UNIVERSITY

Štvrok oštartovala prehliadka budapeštianskej univerzity. Mladí dizajnéri Lúcie Mészáros, Renáty Horváth, Zsófie Martinovszky, Doriny Sallai, Lilly Szabó a Anity Virág predstavili kolekciu v neutrálnych tónoch a minimalistickom duchu.

PUOJD

Premiéra populárnej značky Puojd sa tešila veľkému ohlasu. Dizajnérka Michaela Bednárová sa pri tvorbe tentokrát inšpirovala slovenská dedina, jej autenticita a príroda. Hlavná strihová línia je založená na princípe one-size, ktorá padne viacerým typom postáv. Kolekcia takisto zahŕňala experimentálne zero-waste kúsky.

BARBORA KUBI

Láska ku knihám pretavená do tajomnej atmosféry bola prítomná v kolekcii s názvom Knihomoľ. Stereotyp spojený s introvertom začítaným do obľúbených diel sa tak prechádzali po móle, zatiaľ čo premyslené detaily a ich dynamika kontrastovali s pôvodnou filozofiou.

PETRA KUBÍKOVÁ

Kolekcia aPART bola charakteristická strohosťou, geometriou a ľahkou kombinovateľnosťou. Dizajnérka našla inšpiráciou v Tokiu a jeho špecifickej atmosfére.

MARCEL HOLUBEC W. & AŠOT HAAS

Kolekcia, ktorá vznikla v spolupráci s vizuálnym umelcom Ašotom Haasom niesla názov Perception- Conceptiual Couture. Magická čierna, trblietavá strieborná doslova hypnotizovali divákov, čo podčiarkovali efektne motívy.

MARTIN HAVEL

Rozprávková kolekcia zahŕňala večerné šaty aj kúsky na každodenné nosenie. Čistý, nadčasový dojem, ktorý sa podarilo dizajnérovi vytvoriť dizajnér dosiahol aj vďaka svetlým, jemným farbám.

BORIS HANEČKA A DANA VODA

Úspešný slovenský dizajnér sa už po niekoľkýkrát spojil s dizajnérkou Danou Vodou. Ich kolekcia Boj o prežitie tak veľkolepo ukončila druhý deň prehliadok. Prehliadka bola inšpirovaná tradíciami Slovenska- modelky vyšli na mólo v krásnych večerných šatách s nadrozmernou kockou slamy na chrbtoch. Pomalý krok modeliek sprevádzal tradičný ľudový spev.

    2066

    Súvisiace články