Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 4. november 2013

MARCEL HOLUBEC W. - Les Choses de la Vie... II. (f/w 13)

Kolekcia volne nadväzuje na predchádzajúcu, kde bola hlavnou inšpiráciou blízka priateľka Bety K Majerníková a jej tvorba.Tak ako ona reagovala na kolekcie Marcela a dotvárala pre ne šperky, tak v posledných kolekciách reaguje Marcel na jej umenie.Hlavným spracovávaným motívom je kolekcia šperkov Pozemské záhrady. Jednotlivé fragmenty sa zrkadlia do kaleidoskopických potlačí, vrstvenia materialov a grafických štruktúr.Látky vznikly vo francúzskom Lyone v spolupráci s textilným dizajnérom Jurajom Strakom.{gallery}top_fashion/Janka/galerie/holubec_FL13:170:300{/gallery} Prostredníctvom svojich prepracovaných kolekcií, ktoré sú zbavené zbytočného pátosu a tendencií k lacnej ľúbivosti, nám určitou formou odhaľuje časť svojho vnútorného sveta.

4.11.2013

Kolekcia volne nadväzuje na predchádzajúcu, kde bola hlavnou inšpiráciou blízka priateľka Bety K Majerníková a jej tvorba. Tak ako ona reagovala na kolekcie Marcela a dotvárala pre ne šperky, tak v posledných kolekciách reaguje Marcel na jej umenie. Hlavným spracovávaným motívom je kolekcia šperkov Pozemské záhrady. Jednotlivé fragmenty sa zrkadlia do kaleidoskopických potlačí, vrstvenia materialov a grafických štruktúr.
Látky vznikly vo francúzskom Lyone v spolupráci s textilným dizajnérom Jurajom Strakom.
{gallery}top_fashion/Janka/galerie/holubec_FL13:170:300{/gallery}


Prostredníctvom svojich prepracovaných kolekcií, ktoré sú zbavené zbytočného pátosu a tendencií k lacnej ľúbivosti, nám určitou formou odhaľuje časť svojho vnútorného sveta. Prepracovaný koncept je u neho základom aj pri tvorbe odevov na mieru. Vo svojej tvorbe sa nevyhýba používaniu symbolov, ktoré slúžia ako pomôcka pri čítaní príbehov ukrytých v tak banálnej veci, akou môže byť odev. Jeho tvorba je akousi reflexiou jeho vnútorného sveta a to je zárukou, že vždy ide o autentické ponímanie odevu s charakteristickým dizajnérskym podpisom a potenciálom nositeľnosti. Marcel Holubec W. je absolventom Vysokej Školy Výtvarných Umení v Bratislave. V roku 2007 získal titul Top Styl Designer na Styl Kabo Brno. Od roku 2007 tvorí pod svojou značkou Marcel Holubec W. atelier de création.

Ako hovorí, "Móda je zrkadlom mojej duše ..."
partneri kolekcie: French textile mill Sensozo ATD, Boritex a Solidus.

www.marcelholubecw.com 

foto: Fashion LIVE! by mdls.cz

    5384

    Súvisiace články