Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 11. september 2015

MBPFW 2015 – streetstyle report

Minulý týždeň sa v Prahe konala najvýznamnejšia módna udalosť roku – Mercedes Benz Prague Fashion Week. Mesto opäť žilo módou a kolekcie pre sezónu s/s 2016 si okrem lokálnych osobností prišli pozrieť aj významní zahraniční hostia ako Daria Shapovalova, zakladateľka Mercedes Benz Kiev Fashion Days, Alessandra Buzzi z talianskeho Vogue alebo známy streetstyle fotograf Adam Katz Sinding.

MBPFW 2015 – streetstyle report

Minulý týždeň sa v Prahe konala najvýznamnejšia módna udalosť roku – Mercedes Benz Prague Fashion Week. Mesto opäť žilo módou a kolekcie pre sezónu s/s 2016 si okrem lokálnych osobností prišli pozrieť aj významní zahraniční hostia ako Daria Shapovalova, zakladateľka Mercedes Benz Kiev Fashion Days, Alessandra Buzzi z talianskeho Vogue alebo známy streetstyle fotograf Adam Katz Sinding. Zmapovali sme pre vás to najlepšie nielen z móla, ale najmä z ulíc.

Mercedes Benz Prague Fashion Week je týždenný módny festival, ktorého cieľom je predstaviť a podporiť vybraných českých a slovenských návrhárov, ktorým dáva možnosť odprezentovať svoje najnovšie kolekcie. Vďaka skvelému tímu riaditeľa eventu – Lukáša Loskota, prekročila udalosť hranice a stala sa zaujímavá aj pre zahraničné médiá a partnerov, ktoré dokážu lokálnych dizajnérov posúvať na medzinárodnú úroveň.

Aktuálny ročník Mercedes Benz Prague Fashion Weeku bol po prvýkrát naozaj celotýždňovým eventom. Od 31. augusta do 6. septembra sme mohli sledovať módne prehliadky a prezentácie doplnené bohatým doprovodným programom (konferencie, výstavy, pop up inštalácie, fashion party...). Dejiskom boli dva „hlavné stany". ZIBA, múzeum moderného skla hostilo otváraciu prehliadku, v ktorej sa predstavili Miro Sabo a Pavol Brejcha. Obaja dizajnéri zvládli svoju úlohu bravúrne a veľkolepo odštarovali line up prehliadok. Piatkový program ďalej pokračoval aj prehliadkami Zuzany Kubíčkovej a Katařiny Geislerovej.

IMG_5939

V sobotu sa event rozšíril po prvýkrát do priestorov Mystic skateparku na ostrove Štvanice. Úvodná prehliadka Denisy Novej a Chatty odštartovala sobotný program nabitý najlepšími dizajnérmi lokálnej módnej scény, ktorých prehliadky si nenechali ujsť ani naša riaditeľka Barbora Franeková, modelka a ambasádorka Top Fashion v ČR, Zuzana Straská, tvár MBPFW modelka Eva Doll, riaditeľ MBPFW Lukáš Loskot či módny stylistka Ján Králiček. Okrem Jakuba Polanku svoje modely predstavili Hana Frisonsova a Lukáš Macháček. Vyvrcholením sobotného programu boli prehliadky česko-slovenského tria La Formela, Petry Ptáčkovej a Martiny Špetlovej.


IMG_5423

V rámci nedeľného programu sme sa opäť vrátili do priestorov ZIBA na prehliadky študentov a začínajúcich dizajnérov, Michaela Kováčika, Petry Bavlínovej alebo Ivy Burtekovej, ktorá pracuje pod značkou Odivi. Práve ona na MBPFW predstavila kolaboráciu s hudobným zoskupením VR/Nobody, ktorí prehliadku aj spevácky doprevádzali.
O úspešné ukončenie MBPFW sa postarala gala prehliadka kolekcie šiestich študentov London College of Fashion, ktorých detailne rozpracované modely boli pastvou pre oči.

IMG_6136

Okrem nových kolekcií je neoddeliteľnou súčasťou fashion weeku aj streetstyle, najlepšie momenty odohrávajúce sa na ulici pre nás zaznamenal Daniel Chomistek. Nájdeš sa tu aj ty?!


text: Eliška Chomisteková
foto: Daniel Chomistek

    4858

    Súvisiace články