Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 22. február 2017

Buďte šťastní!

Koniec roka je predurčený na bilancovanie, a tak sme sa aj my v redakcii Top Fashion rozhodli zamyslieť nad tým uplynulým. Nebojte sa, nebudeme vás nudiť tým, či sa nám podarilo zlepšiť vo francúzštine alebo cvičiť toľko, koľko sme si predsavzali.

Buďte šťastní!

Koniec roka je predurčený na bilancovanie, a tak sme sa aj my v redakcii Top Fashion rozhodli zamyslieť nad tým uplynulým. Nebojte sa, nebudeme vás nudiť tým, či sa nám podarilo zlepšiť vo francúzštine alebo cvičiť toľko, koľko sme si predsavzali. Rozhodli sme sa dať vám možnosť nazrieť s nami do sveta niekoho oveľa motivujúcejšieho. Do života ženy, ktorá vyhrala našu malú internú anketu o titul „Hrdinka roka“. Dominika Navara Cibulková je víťazkou Turnaja majsteriek v Singapure a figuruje na piatom mieste vo svetovom rebríčku WTA. Jej hviezda žiari jasnejšie ako kedykoľvek predtým a my vieme, že k neopomenuteľným dôvodom patrí aj fakt, že sa vydala.

Dá sa povedať, že máš za sebou najúspešnejšiu sezónu vo svojej kariére, aké máš z toho pocity?
Samozrejme, som veľmi spokojná s tým, čo som tento rok dosiahla. Získala som štyri tituly, hrala som sedemkrát finále, vyhrala som turnaj majsteriek a dosiahla kariérne maximum aj v rebricku WTA. Za týmito úspechmi je dlhoročná práca a tento rok je akýmsi zadosťučinením za všetko, čo tomu spolu s celým tímom obetujeme. Viacej vecí do seba postupne začalo zapadať. Zlepšila som sa po hernej stránke, zlepšila som myslenie na kurte, lepšie zvládam kľúčové a stresové situácie počas zápasov. Som vyzretejšia aj na kurte, aj mimo neho. Každý rok sa snažíme s tímom vylepšiť ďalšie detaily a teraz do seba tieto, možno na prvý pohľad maličkosti, zapadli. V určitých momentoch mi boli naklonené aj okolnosti a to všetko prinieslo veľké výsledky. Takže je to sumár viacerých aspektov, ktoré do seba zapadli a veľmi sa z toho teším.

Dali by sa momenty po víťazstve nad Angelique Kerberovou s niečím porovnať? Čo ti napadlo ako prvé?
Premenený mečbal proti Angeline na turnaji majsteriek bol pre mňa určite najsilnejší moment v mojej kariére a momentálne sa nedá porovnať s ničím... Ťažko mi je opisovať pocity, pretože už to, že som sa na tento turnaj dostala, bolo pre mňa niečím výnimočným a novým, a to, že som dokázala nakoniec aj zvíťaziť, to bolo ako sen.

Odmenila si sa za toto víťazstvo nejako? Niečím?
Priznám sa, že pred pár dňami sme si s kamoškami urobili pekný deň vo Viedni a do môjho šatníka pribudlo pár drobností... (smiech)

To, že máš rada módu, vidieť aj na spoločenských akciách, kde vždy žiariš. Vyberáš si svoje outfity sama alebo máš pri tvorbe dokonalého štýlu poradcov?
Móda ma veľmi baví, ale keď idem na akciu, zverím sa do rúk svojmu kamarátovi a stylistovi Andrejovi Kusalíkovi a o vizáž sa mi stará Patrik Suši Veselý.

Pred časom si uviedla kolekciu športového oblečenia Domi, pokračuješ v podobných aktivitách?
Za značkou Domi, ktorá vznikla pred dvomi rokmi, stoja jednoznačne moji fanúšikovia, mladé tenistky a tenisti. Na základe ich podnetu som sa rozhodla vytvárať veci, ktoré by ich mohli potešiť - oblečenie na bežné nosenie, športové oblečenie, prívesky... Každú sezónu niečo pridávame a z čoho sa momentálne veľmi teším, je nový celoročný diár, za ktorým je veľa práce a prináša aj veľa z môjho súkromia. Jednoducho, dala som doň svoje srdce... A čo ma najviac teší je, že celý vyťažok z predaja značky Domi ide priamo do mojej nadácie „Aby hviezdy nehasli“, ktorá podporuje talenty, či už športové, alebo kultúrne, ktoré sa zaslúžili o dobré meno Slovenska, ale dnes potrebujú našu pomoc.

Wikipédia o tebe píše :), že si známa rýchlym a agresívnym štýlom hry, pristupuješ týmto spôsobom aj k iným veciam v živote, či k životu celkovo, alebo čo by si povedala, že je za tvojím úspechom?
Mimo kurtu som veľmi pohodlný a pôžitkársky človek, ale na druhej strane som veľmi rozhodná, tak na kurte, ako aj mimo neho... V tom sa s Michalom výborne dopľňame, pretože on je v znamení váh. Každý, kto pozná váhy, vie, o čom hovorím. Čo sa týka úspechu, za ním je určite nekonečné odriekanie a od malička tvrdá práca na sebe samej.

Čo ťa poháňa vpred?
Chuť vyhrávať, dosahovať vytýčené ciele, zlepšovať sa v jednotlivých oblastiach, úspech na grandslamoch... Motivuje ma to všetko a viac.

Úspech má rôzne symboly. Na čo si potrpíš ty?
Musím sa priznať, že som milovníčkou šperkov. Aj preto som štastná, že som ambasádorkou značky Alo diamonds, tie nikdy nemôžu chýbať v mojich outfitoch, najmä na akciách po celom svete. Od tejto značky nosím aj snubný prsteň a máme od nich s Michalom aj obrúčky. Ulietam si teda na šperkoch a možno ako každá žena, sa rada páčim, rada sa pekne oblečiem a určite, ako väčšina žien, rada nakupujem...

Kupuješ si šperky pri nejakých príležitostiach? Čo pre teba znamenajú?
Posledné roky sa po úspešných turnajoch rada odmením pekným šperkom, pretože mi to navždy pripomína ten moment, úspech, dôvod, pre ktorý som ho kúpila. Posledným prírastkom sú hodinky, ktoré som si dopriala po turnaji majsteriek ;-).

S niektorými zo svojich šperkov aj hráš, čo nevídať bežne u iných športovcov.
Áno, počas zápasov nosím snubný prsteň a diamantový love náramok.

V lete si sa stihla vydať, čo je určite ďalší z veľkých momentov v tomto roku. Ako si vyberala svadobné šaty?
Prvýkrát som ich videla na Irine Shayk. Hneď ako som ich zbadala, vedela som, že to sú ony. Jednoducho láska na prvý pohľad, problémom bolo iba ich zohnať, lebo išlo o model, ktorý je na objednávku a šije sa na mieru. Nakoniec sa nám s Andrejom podarilo šaty objednať v trenčianskom salóne u Majky Miklankovej.

Screen Shot 2017 02 22 at 11.50.47

Si veľmi vyťažená a rozcestovaná, ako prebiehali prípravy na celú svadbu? Určite nepatrila k tým s prívlastkom „malá“ či „privátna“ :).
Od začiatku sme chceli, aby naša svadba prebiehala v tichosti a privátne. No postupný tlak médií nám to neumožnil, a tak sme usúdili, že by nebolo dobré s tým bojovať. O celú svadbu sa nám postarala agentúra, čo bolo to najlepšie rozhodnutie. Dali si záležať, aby bol náš deň taký krásny, ako sme si ho vysnívali.

Poradila by si niečo budúcim nevestám?
Určite by som im poradila, aby si deň „D“ užili naplno. Mal by byť najkrajším dňom hlavne pre mladomanželov, nemali by sa preto stresovať pre nepodstatné maličkosti.

Asi ani termín nebol do poslednej chvíle úplne jasný a všetko záviselo od tvojho kalendára turnajov, ako to prežíval vtedy ešte tvoj snúbenec Michal? Necíti sa niekedy pri takej vyťaženej žene odsunutý na druhú koľaj?
Samozrejme, že termín svadby sme vyberali podľa tenisového kalendára, no vždy som túžila mať veľkú letnú svadbu a najlepší termín vychádzal na finále Wimbledonu. Bolo to naozaj veľmi vtipné, lebo v podatate nás nakoniec len jeden zápas delil od momentu, že budeme musieť všetko posúvať... ;)
Momentálne sa môj život točí okolo tenisu, čo je, myslím, úplne normálne a nemyslím si, že sa manžel cíti odsunutý na druhú koľaj. Fungujeme spolu aj mimo partnerského života, ako firma, kde sa všetci z tímu podieľajú na tom, aby som sa mohla plne venovať tenisu...

Chvíle voľna si určite vychutnávate spoločne naplno, ako najradšej trávite voľný čas?
Najradšej doma s našimi psami. Najväčší luxus je pre mňa deň, keď nemusím sledovať čas... Keď máme pohodu, nemusíme si nastavovať budík a za celý deň nemáme žiadnu povinnosť...

Blížia sa Vianoce, čím sú pre teba tieto sviatky?
Tak to sa musím priznať, Vianoce milujem, zbožňujem na nich asi všetko. Konečne sa stretneme celá rodina... Rozprávky, koláče, výborné jedlo... proste úplná pohoda a hlavne som doma.. Každý rok doletím z prípravy na Floride 21. decembra a v ten moment sa pre mňa začínajú sviatky a Vianoce.

Zvykneš na konci roka bilancovať – hodnotiť? Dávaš si nejaké predsavzatia? Darí sa ti ich plniť?
Samozrejme, že s tímom si vždy sadneme pred nadchádzajúcou sezónou, a povieme si ciele, čo by sme chceli dosiahnuť, kam sa dostať... No predsavzatia na konci roka? To nie :).

Máš nejaký vzor?
Jednoznačne Domino Hrbatý. Ako malá, keď som dotrénovala, tak som ešte hodiny trávila na jeho tréningoch, pozerala som sa, ako hrá a ako maká...


sideDomi a jej tajomstvá

Obľúbená vôňa?
Nosím vôňu Stella od Stella McCartney a mám rada aj Peonia Nobile od Acqua di Parma.

(Srdcu) najdrahší šperk, ktorý nosíš?
Jednoznačne obrúčka a snubný prsteň Alo diamonds.

V kabelke ti nikdy nechýba...
Mobil.

Obľúbený outfit na bežný deň?
Dobre sediace džínsy a „bodyčko“. Tenisky a espadrily mám rada Chanel a momentálne milujem „ankle boots“ od Balenciagy.

Obľúbený módny doplnok?
Kabelka. Modely od Chanel, Dior a teraz neviem z ruky pustiť svoju birkinku.

Bez čoho si nevieš predstaviť svoj deň?
Bez Michala.

Ranný rituál?
Používam kozmetiku od Daylong, na tvár aj na telo. Nosím ju aj počas turnajov, je super, že mi nikdy netečie do očí.

Tvoja tajná zbraň v starostlivosti o vlasy?
Produkty od Maroccanoil.

Rituál či talizman pre šťastie?
Ovoniavam nové loptičky.

Najpoužívanejší hashtag na instagrame?
Mám dva, #POME a #fashion :)

Pieseň, ktorá ťa vyburcuje pri tréningu?
Sia – Cheap Thrills

Najlepšia zábava je...
s priatelmi.

Najlepší relax je...
pri knihe.

 

pripravila Jana Zajasenská
foto Peter Spurný

    1308

    Súvisiace články