Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 18. október 2016

SLOW FASHION aneb Kupte si samých sebe

Móda je způsob, jakým vyjádřit vlastní já. Odhaluje naši osobnost, prozrazuje, na čem nám v životě záleží.

SLOW FASHION aneb Kupte si samých sebe

Móda je způsob, jakým vyjádřit vlastní já. Odhaluje naši osobnost, prozrazuje, na čem nám v životě záleží. Jenže pokud chcete být sami sebou, nemůžete si oblékat levnou uniformu. Slow fashion, nebo udržitelná či etická móda, se snaží navzdory mašinérii milionového módního byznysu přesvědčit, že stojí za to pouvažovat nad původem a smyslem věcí, které nosíme.

ADELA BANÁŠOVÁ

moderátorka

ADELA 2 final

Moji rodičia, a hlavne mama, sú veľmi ekologicky zmýšľajúci ľudia. Na záhrade zbierajú hektolitre dažďovej vody a veľa si svojpomocne dopestujú. U nás sa nikdy veľa nenakupovalo, nemali sme proste potrebu vlastniť stále niečo nové. Ja sama som napríklad dlho nosila veci po sestre. Dnes si mama objednáva oblečenie od jednej švédskej eko značky, ale stále nakupuje striedmo.

Zmeniť celkové zmýšľanie mi pomohla aj moja práca, vďaka ktorej stretávam veľa inšpiratívnych ľudí, napríklad Kamilu Boudovú, fashion revolucionárku, ktorá sa nenaháňa za každým módnym trendom. Je, naopak, známa tým, že dlhé roky nosí len pár vecí, opravuje ich, prešíva a teší sa z nich. Čo sa týka prístupu k vode, ovplyvnil ma Michal Kravčík a aktuálne vo mne zanechal silný zážitok skvelý dokument o minimalizme.

 

Viac sa dočítate v aktuálnom čísle magazínu TOP FASHION!

    1617

    Súvisiace články