Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 24. október 2015

TIPY PRE VÁS: „Liek" na opicu zo zázračného kaktusu

Komu slovo zábava nie je úplne cudzie, ten zaiste dobre pozná stav, keď po noci strávenej s priateľmi či známymi a s nemalým množstvom alkoholu, prichádza ráno absolútny opak večernej eufórie. Neľahké vstávanie, sucho v ústach, príšerná bolesť hlavy či márna snaha rozpamätať sa na detaily predošlého večera.

TIPY PRE VÁS: „Liek

Komu slovo zábava nie je úplne cudzie, ten zaiste dobre pozná stav, keď po noci strávenej s priateľmi či známymi a s nemalým množstvom alkoholu, prichádza ráno absolútny opak večernej eufórie. Neľahké vstávanie, sucho v ústach, príšerná bolesť hlavy či márna snaha rozpamätať sa na detaily predošlého večera. Stav, ľudovo známy ako „opica", nie je rozhodne nič príjemné a každý, kto ju aspoň raz zažil, by sa jej celkom iste nabudúce rád vyhol. Dá sa to, navyše veľmi jednoducho!

Chemická minútka
Ako však taká opica vzniká? Za nepríjemné ranné stavy je zodpovedná látka zvaná acetaldehyd, ktorá vzniká rozkladom alkoholu v pečeni. Čím viac alkoholu, tým viac acetaldehydu – jednoduchá rovnica. Acetaldehyd je podľa vedeckých výskumov pre organizmus vysoko toxický a je preto príčinou zdravotných výkyvov, ktoré zažívame pri opici: nevoľnosť až závrat, bolesti hlavy, nechuť do jedla, slabosť či neschopnosť sa sústrediť. Týmto dostávajú na frak „osvedčené", miestami až zľudovené tvrdenia, ktoré príznaky „opice" prisudzujú nedostatočnej hydratácii organizmu či farbivám, obsiahnutým v tmavých druhoch alkoholu.
2KCZáchrana v kaktuse
Našťastie, aj proti škodlivému acetaldehydu existuje zbraň, navyše z veľkej časti prírodného pôvodu. Má názov 2KC a ide o výživový doplnok vo forme tabliet i nápoja a pôsobí ako prevencia voči nepríjemným ranným stavom. Obsahuje totiž výťažok z opuncie figovej, exotického kaktusu, ktorý výrazne zmierňuje negatívne účinky toxického acetaldehydu na organizmus. Hoci bol tento efekt objavený ešte v minulom desaťročí a vedecky doložený výskumom americkej asociácie AMA z roku 2004, verejnosť tento malý prírodný zázrak roky prehliadala. Na náš trh sa 2KC so svojim unikátnym zložením a obsahom opunciového extraktu dostal v roku 2014, ide teda ešte o relatívnu novinku. V súčasnosti nájdete 2KC v lekárňach, kde sa predáva v baleniach po 6 tabliet.


„Zázračný" kaktus však nie je jediná účinná látka, ktorú 2KC obsahuje. Sekundujú mu pomocné prírodné kyseliny – konkrétne fumarová a jantárová. Tie sú súčasťou každej živej bunky a taktiež sa podieľajú na premene zlého acetaldehydu. Nemenej dôležitú rolu pri odbúravaní príznakov opice zohráva aj vitamín C. Ten znižuje pocit vyčerpania a únavy a napomáha posilňovať imunitný systém.
Kľúčom k bezproblémovému ránu je správne dávkovanie: aby organizmus zvládol zmetabolizovať všetku nepríjemnú chémiu, je potrebné, aby človek užil 2KC pred, no najneskôr počas pitia alkoholu. Uvoľňovanie opunciového extraktu a rozkladanie acetaldehydu totiž musí prebiehať takmer súčasne.

Judita_Hrubyova_2KCFashion party a ráno fit? Žiadny problém!
Čo by to bolo za módnu prehliadku či iné podobne ladené podujatie, keby po nej nenasledovala nadupaná afterparty? Svoje o tom vie aj modelka a slovenská Miss Universe pre rok 2006, Judita Hrubyová.
„2KC mi pomáha po náročnej prehliadke užiť si aj nočnú fashionparty, kde sa môžem baviť až do skorého rána. A, samozrejme, ráno byť zase fit," pochvaľuje si modelka, ktorá produkt vrelo odporúča najmä tým, ktorí myslia rovnako na prácu, ako aj na zábavu.
Skúsite ho aj vy?





text a foto: 2KC

    10847

    Súvisiace články