Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. apríl 2017

Pravidlá "maskovania"

Rok 2017 sa stal prelomovým aj čo sa týka starostlivosti o pleť. Konečne sa upustilo od nanášania jednej univerzálnej masky na celú tvár a do popredia sa dostal fenomén s názvom "multi-masking." Ide o nanášanie rôznych druhov a typov másk podľa zóny na tvári.

Pravidlá

Rok 2017 sa stal prelomovým aj čo sa týka starostlivosti o pleť. Konečne sa upustilo od nanášania jednej univerzálnej masky na celú tvár a do popredia sa dostal fenomén s názvom "multi-masking." Ide o nanášanie rôznych druhov a typov másk podľa zóny na tvári. Vďaka tomu tak môžete cielene bojovať proti prvotným vráskam na čele a zároveň zacieliť na suchú pokožku na brade. Kombinácií je nekonečné množstvo tak, aby ste si mohli vytvoiť dokonalú pleť podľa špecifických potrieb. Aby ste však dosiahli maximálnu efektivitu, prinášame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým sa dokonalá pleť stane skutočnosťou.

1. Nanášajte masky po sprche

Čistá, odlíčená pleť je pred nanášaním masiek samozrejmosťou. Avšak pokiaľ budete aplikovať masky po večernej či rannej sprche, postaráte sa o dokonalé otvorenie pórov, vďaka čomu budú máť účinné látky lepší prístup k zdroju problému.

2. Peeling

Pred nanesením masiek sa takisto oplatí odstrániť z pleti všetky odumreté bunky či suché časti. Tie by mohli zabraňovať účinným látkam preniknúť na potrebné miesta a znižovať tak efektivitu masiek.

3. Masáž ihlami

Domáca, ale aj profesionálna mezoterapia by mohla byť vašim priateľom pokiaľ túžite dotiahnuť maskovanie do jej navyššej možnej efektivity. Vďaka prieniku maličkých ihiel sa zvyšuje aj absorbčná možnosť pokožky.

4. Deň a noc

Dôraz na aplikáciu typov masiek by sme mali dávať aj podľa časti dňa. Naša pokožka totiž potrebuje úplne inú výživu ráno a večer. Zatiaľ čo ráno určite ocení hydratáciu či vyhladenie, večer uprednostní detox a upokojenie.

5. Správna stratégia

Aplikáciu másk by sme si mali dostatočne strategicky naplánovať. Začnite teda s tou, ktorá má najdlhšiu dobu pôsobnosti a ukončite ju s tou najkratšou. Takto predídete neželaným účinkom každej z nich. 

6. Cielené pôsobenie

Maskovanie si môžete rozdeliť na rôzne zóny a všetky ešte na záver prekryť univerzálnou maskou. 

7. Výživa

Pri zmývaní masiek dbajte na ich dokonalé odstránenie. Doprajte si však aj malú masáž, ktorá dá do pochodu cirkuláciu a takisto aj absorbciu látok. Po úplnom zmytí doprajte svojej pleti ešte tenkú vrstvu výživného krému. 

8. Neprežeňte to

Tak ako pri každej kozmetickej procedúre, neprežeňte to ani s maskovaním. Začnite s používaním dvoch masiek naraz a až po overení ich účinkov pridávajte Ďalšie. Takto predídete zbytočným alergickýcm reakciám či podráždeniu.

Foto: The Blonde Salad

    1548

    Súvisiace články