Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 18. august 2015

Tajomstvo dokonalého úsmevu odhalené!

Aj vy cítite krivdu a hovoríte si, že na vás príroda úplne evidentne šetrila, keď sa na vás z tituliek alebo filmového plátna ceria tie dokonalé úsmevy hollywoodskych celebrít? Akoby nestačilo, že ich mesačné platy sa pomaly ale isto blížia k výške bhutánskeho štátneho ročného rozpočtu, telá majú dokonalejšie ako Zora Czoborová za čias najväčšej slávy, ešte aj zuby musia mať ako zo škatuľky.

Tajomstvo dokonalého úsmevu odhalené!

18. 8. 2015

Aj vy cítite krivdu a hovoríte si, že na vás príroda úplne evidentne šetrila, keď sa na vás z tituliek alebo filmového plátna ceria tie dokonalé úsmevy hollywoodskych celebrít? Akoby nestačilo, že ich mesačné platy sa pomaly ale isto blížia k výške bhutánskeho štátneho ročného rozpočtu, telá majú dokonalejšie ako Zora Czoborová za čias najväčšej slávy, ešte aj zuby musia mať ako zo škatuľky. Nie je to však celkom tak, ani spomínané celebrity sa totiž s bezchybným chrupom nerodia. V Interklinik tajomstvo ich dokonalého úsmevu poznajú!

Čo je na blackliste?
Niekto má zuby prirodzene biele, iný zas za svojím povädnutým úsmevom skrýva žlté tesáky, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani zruční maskéri z filmu Godzilla. Prirodzená farba našej zubnej skloviny je záležitosťou genetiky, chrup si však počas života vieme poctivo dofarbiť aj sami. Za nepopulárnu žltú vďačíme najmä červenému vínu, cigaretám, káve a čiernemu čaju. Na blackliste je tiež čokoláda, farebné ovocie a kola. Tieto stálice s radosťou napomáhajúce žltej na vašom chrupe určite dobre poznáte, vedeli ste však, že o belosť vás môže obrať aj na prvý pohľad nevinné biele víno, pomarančový džús či ovocný čaj? Tieto nápoje ako tichí zabijaci bielej ťažia predovšetkým zo svojho vysokého obsahu kyselín. Tie totiž narúšajú zubnú sklovinu a vytvoria tak priestor pre lepšie preniknutie farbív z iných jedál a nápojov, ktoré potom prácu s radosťou dokončia.

Škrupinky, ktoré dokážu zázraky
Nemusí však ísť len o farbu, s ktorou sme nespokojné. My ženy si vždy vieme nájsť toho viac ako dosť. Keď to nie je sfarbenie, tak sa nám nepozdáva tvar či rozloženie. Aj keď je úroveň dentálnej hygieny v okolí Sunset bulváru zrejme o niečo vyššia ako u nás, technický pokrok našťastie neobchádza ani našich dentistov. Zákroky sú dnes menej bolestivé, rýchlejšie a najmä efektné. Jednou z vychytávok súčasnej estetickej stomatológie sú aj porcelánové fazety.
Fazetky sú tenké ručne vyrobené škrupinky keramiky, s ktorými sa osobne pohral zubný technik. Lepia sa na vonkajšie plôšky zubov a výsledkom je absolútne dokonalý chrup. Zakryjú drobné aj väčšie nedostatky a zuby upravia do ideálneho tvaru, farby a postavenia. Na ich výrobu sa používajú keramické materiály, ktoré dokonale esteticky aj materiálovo nahrádzajú zubnú sklovinu.



Báť sa nemusíte
Ak ste sa zubné ambulancie snažili vždy obchádzať obrovským oblúkom, fazetkovania sa rozhodne báť nemusíte. Žiadne trhanie či vŕtanie sa konať nebude. Zubár vám len jemne zbrúsi predné časti zubov a nasadí na ne keramické fazety. Tvar, farba, či veľkosť vašich nových klenotov je výhradne na vás. Podstatné však je, aby pod fazetami boli v každom prípade zdravé zuby, a tak váš chrup pred zákrokom čaká dôkladná kontrola.

dental

Minimálne desaťročie
Ak ste sa už stihli stať čerstvou majiteľkou nového dokonalého úsmevu, asi ste si všimli, že vaše zuby sú prvé dni po zákroku o niečo citlivejšie. Dobre urobíte, ak sa budete nejaký čas vyhýbať priveľmi teplým alebo naopak ľadovým nápojom. Na pár týždňov sa treba vzdať aj červeného vína, kávy či čaju, pretože ich konzumáciou by sa mohli fazetky vážne poškodiť. Nové zúbky sa vám za poctivú starostlivosť štedro odmenia a budete sa z nich môcť tešiť minimálne desať rokov. Navyše bude pod nimi váš pôvodný chrup chránený, a tak vás za ten čas rozhodne svojou návštevou nepoctí ani žiadny zubný kaz.

www.interklinik.sk

    3584

    Súvisiace články